foto mai

En May Luengo és conegut per tothom o quasi tothom en l’àmbit  dels esports d’hivern.

Podríem detallar tot el seu currículum, però segurament no és el més important de les seves activitats. La seva autèntica passió és el  treball amb nens, infants i joves …

En May és un home carismàtic, apassionat, tossut, molt viscut, però la seva força fa que pugui aconseguir allò que vol: estar a prop del seu grup de nen i nens, per ensenyar-los a esquiar i a saber treure de la vida les millors oportunitats per ells. I, tot això, ho fa amb passió, amb exemple, amb compromís i entrega.

 

Parlant amb en May ….

Què has après en tots aquests anys de treball en el club?

He après que no hi ha més riquesa més gran en el món que intentar trobar la satisfacció personal amb el respecte, el carinyo i l’admiració, TOT UNIT pels meus nanos.

Tu creus que li podríem anomenar «Escola de la Vida» a l’experiència que tenen els nens/es amb tu?

Totalment. L’esport ha estat la meva vida i continua sent-ho. M’ha ensenyat a lluitar, a treballar i sobretot amb l’edat que tinc, m’ajuda a seguir fent el que tant m’agrada . Jo els hi ensenyo, per mediació de l’esport, que la vida és per viure-la i a no llençar la tovallola.

Què t’aporta personal i professionalment el teu treball?

Faig això perquè és el que realment m’agrada. Sense il·lusió, carinyo i satisfacció personal ja em podrien oferir el món que jo no estaria aquí.

Ets conscient que els acompanyes en el seu creixement i desenvolupament, i exerceixes un paper important a la seva vida?

Precisament per això dedico la meva vida a ells, 360 dies a l’any, el meu negoci …tot, absolutament tot ho comparteixo amb ells.

Per què recomanaries venir a aquest Club?

Per la formació. A mi m’arriben nens que de vegades ningú creuen en ells i jo els hi dono actitud, els hi dono metes, els hi dono estimació, els hi dono un munt de coses …  no solament esquiar o patinar …. preparació física, intel·lectual, amistat … en definitiva, que els nens creixin i millorin a tots els nivells.

Volem seguir sent un club petit, res d’acabar amb 200 nanos i demanant número, com a la peixateria del Caprabo. Volem un club proper i petit. L’objectiu meu mai ha estat el de créixer i créixer per acabar fent les coses malament. Jo he d’estar amb els grans fent-me una abraçada i amb els petits a la falda.

Creus que és un club obert a tot tipus de nens o només a potencials campions ???

Tots els nens són potencials campions, però no només de l’esport, ha de ser el campió de la seva pròpia vida. Un campió de la vida no neix, es fa.

Ets conscient de la teva fama de que crides molt, que espantes? Creus que és bo per a la teva imatge d’home formador?

Jo mai he venut motos. La meva vida ha estat molt extensa: esport, universitat, curses, situacions problemàtiques, econòmiques, col·legis on anava jo amb espardenyes d’11 betes, la mili, equips nacionals,… tot això m’ha format. Jo la meva fama la tinc. Però l’exemple està que tots els nanos que he tingut, quan em troben em criden MAY !!! i em donen una abraçada. Jo continuaré igual perquè per manar s’ha de tenir veu. Un crit al seu temps i una abraçada quan toca, dóna molts bons resultats.

Què sents amb tot l’agraïment i satisfacció que et retornen els nens/nenes quan acaben el seu procés de formació dins el club i què està exposat en el hall de l’Hotel Roc Blanc?

Una immensa satisfacció personal per la feina ben feta.

Què els hi diries als pares i mares ?

Els hi diria que no es jutgi a una persona pel que diguin d’ell o pel que els hi sembli. A una persona se l’ha de conèixer i als meus nanos són dalt com a persones i com a esportistes, i a més feliços.

Explica’ns la teva filosofia sobre l’esport. 

Ajuda en la formació dels nanos, en el seu creixement. Les seves vivències, el treball de l’equip, el treball que els hi fa pujar la seva autoestima, aconseguir fites: pujar un cim, fer una via ferrada, una excursió en bicicleta, patinar … coses divertides i que representin un repte. Aprendre a valorar l’esforç que fan els pares perquè ells puguin fer aquestes coses, a valorar i tenir cura del material. El valor de les coses, de l’entorn, dels amics, a cuidar-ho i estimar-ho …

Quines expectatives esportives i socials tens ?

Formar campions a la vida mitjançant l’esport. Aconseguir que aquests nens, quan tinguin 15-16 anys estiguin el més ben preparats possible en tots els sentits, a nivell esportiu i intel·lectual, i demanaria que segueixin amb contacte amb mi tant els nanos com els seus nous entrenadors i tècnics. Ja que jo els conec millor que ningú i els puc orientar i ajudar.

Quins objectius tens amb els entrenaments ?

Hem d’intentar que aquests nanos surtin de la mediocritat. Ens està ofegant. Una solució és l’esport, que vinguin a gaudir entrenant, a fer classes, a aprendre i tot l’altre ja vindrà.

Cóm et fas guanyar el respecte dels nens ?

Amb imatge, amb honestedat i estimació. Els nens han de tenir a totes hores referents i models. Jo no soc un perdedor … les copes, les fotos,… i encara que em veuen que a vegades estic plorant de mal, venen, em fan una abraçadeta i em diuen May, t’estimo. I amb això en tinc prou.

10 PREGUNTES

1.- Què és el que més t’agrada de tu?

La capacitat de lluitar pels meus somnis.

2.- El que menys?

Que sentimentalment em poden i m’han fet molt mal. Això m’agradaria canviar-ho però no puc.

3.- Recomanaries un llibre i una cançó

Una cançó Imagine.

Qualsevol llibre de Antón Pávlovich Chéjov

Es important a la vida, pensar i sortir només de menjar, dormir o treballar.

4.- Quines tres coses t’emportaries a una illa deserta?

Amb una en tindria prou… SALUT.

5.- Què li demanes als Reis d’Orient.

Il·lusió, motivació i carinyo per la meva feina, i que tots els esdeveniments que em puguin venir els pugui afrontar lluitant.

6.- Dius mentires?

Als nens els hi dic alguna… però de vegades “el fin justifica los medios”.

7.- Què t’agrada d’una persona?

Depèn de les persones, perquè s’han de conèixer però jo et diria la sinceritat, que no estiguin vivint de mentides ni enganyant-se a ells mateixos.

8.- Què no t’agrada d’una persona?

La falsedat.

9.-Què penses de les noves tecnologies?

És el futur. No podem tornar anar amb carbó. La societat ens fa rodar al seu ritme i si no anem al seu ritme, malament.

10.- Dóna’ns una foto teva i per què l’has triat?

La foto ha de ser la del May esquiant perquè si la mires bé explica com és en May… per ser un campió no cal portar un superequip … imatge, simpatia, personalitat, senzillesa …