METODOLOGIA I FILOSOFIA

Mitjançant una metodologia basada en la polivalència, volem incentivar la pràctica esportiva durant tot l’any. A l’hivern, aprofitant des del primer dia de neu i durant la resta de l’any i del curs escolar, amb la pràctica d’activitats diverses com ara els patins en línia, l’excursionisme, la bicicleta, etc … en definitiva, cerquem l’equilibri entre l’esport i el lleure, per ajudar a formar persones que estimin i gaudeixin la nostra comarca.

ADREÇAT …

Principalment als infants i joves veïns del Berguedà

JUSTIFICACIÓ

  • Residència durant tot l’any al territori
  • Baixa oferta educativa/esportiva durant tot l’any
  • Beneficiaris dels preus reduïts de les estacions d’esquí de Masella i La Molina
  • Entorn natural privilegiat per a la pràctica esportiva i la seva descoberta

OBJECTIUS de la proposta

Els beneficis que aporta la pràctica d’activitat física són indubtables, però si parlem d’esport infantil i juvenil, aquests beneficis són encara més alts. Practicar esport des de petit comporta un bon estat de forma i altres aspectes importants, com són els valors que aporta la pràctica esportiva com ara el respecte, l’amistat, la companyonia, l’esforç o l’esperit de superació.

  • Adquisició d’hàbits saludables i millorar les seves habilitats físiques, cognitives i emocionals
  • Augmentar el coneixement del seu entorn més proper per millorar la consciència del seu manteniment
  • Augmentar el sentiment de pertinença al territori i col·laborar en la fixació de la població al territori
  • Fomentar la pràctica esportiva i recreativa a un preu raonable per a les famílies
  • Col·laborar en la igualtat d’oportunitats pels infants i joves del Berguedà

 

competi

 

SECCIÓ de COMPETICIÓ d’ESQUÍ ALPÍ i d’ALPÍ EN LÍNIA

El MAY LUENGO ESQUI CLUB disposa de les categories d’alevins a juvenils, i competeix a la Copa Espanya, Lliga Catalana, Circuit Interclubs, proves FIS/CIT i a l’Audi Quattro Cup.

Bona part dels esquiadors i esquiadores catalans que millors resultats han obtingut i obtenen a data d’avui, han passat en un moment o altre per les mans d’en Josep Maria Luengo Planas, en MAY

Fem també una avaluació continuada del grau d’assoliment dels objectius de cada esportista, per tal d’adaptar en tot moment les estratègies i metodologies a emprar al llarg de les diferents etapes de la temporada.

EN EL QUOTIDIÀ DELS NENS

El preparador físic estableix per a cada nen i nena que ho demani a partir d’U14, un programa de treball específic a desenvolupar durant el seu quotidià, per tal de complementar l’entrenament.

 

 

formatiu

 

SECCIÓ d’ESQUÍ ALPÍ FORMATIU i de MULTIACTIVITATS

 

Està adreçada a aquells que no tenen la competició com a objectiu prioritari per motius d’edat o de concepció, i té com a objectiu principal la de facilitar l’aprenentatge de l’esquí a infants i joves durant l’hivern, i la pràctica d’activitats en el medi natural la resta de l’any.

Desenvolupa les sessions d’esquí apart de l’equip de competició, sense descartar la possibilitat de que els nens o nenes que ho desitgin i tinguin el nivell necessari, puguin participar als entrenaments de l’equip de competició.

Es planifiquen les activitats per millorar el nivell d’esquí dels alumnes i se’ls agrupa en base el seu nivell i es para especial atenció en atendre als infants segons les habilitats i possibilitats pròpies de la seva edat durant totes les activitats de l’any.

 

 

 

Projecte Esportiu/Educatiu “Esquia des del Berguedà !!!”